maandag 1 april 2013

Venkel Aubergine Soep

In ons groente pakket zitten soms groenten waarvan ik niet zo 123 weet wat ik ermee moet en venkel is er één van. Vorige week zaten er twee knolletjes venkel in het pakket.

Soep is goed. Soep is eigenlijk áltijd goed.

Mijn recept voor Venkel Aubergine soep.

  • twee venkel knolletjes, in stukjes met het hart verwijderd
  • één ui in stukjes
  • één kleine aubergine in stukjes
  • twee winterwortels in stukjes
  • paar teentjes knoflook
  • 200 gr boter (ongeveer)
  • 1/2 liter bouillon
  • peper en zout naar smaak
Boter smelten in een pan, ui fruiten, de overige groenten kort meebakken, bouillon toevoegen en alles aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot de wortels gaar zijn. Stafmixer of blender erop loslaten. Afmaken met(vers gemalen) peper en (Keltisch zee) zout. Garneren met croutons gemaakt van blokjes in olie of boter gebakken oud brood. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen