zondag 2 juni 2013

De Oranje Soep

Op het moment kom ik telkens met pastinaken thuis, er staat een krat bij onze plaatselijke supermarkt en ik lijk de enige die ze wil hebben: ze gaan niet erg hard.

De twee die ik gisteren mee naar huis nam vroegen om een goede begeleiding, er lagen nog twee paprika's in de groentebak, dus die werden het.

Paprika-pastinaak soep

- flinke klont boter
- twee grote uien in stukjes
- paar teentjes knoflook
- twee paprika's in stukjes
- twee pastinaken in stukjes
- 1 liter bouillon
- peper en zout naar smaak
- ter garnering: kaas, scheutje room, lenteuitjes

Uien en knoflook in de boter fruiten, paprika toevoegen, even meebakken. Pastinaak toevoegen, meebakken. Bouillon toevoegen. Koken tot de pastinaak gaar is. Staafmixer erdoor en serveren met de garnering. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen